Januar 9

Hvorfor øker Bitcoin, og krasjer det snart? Hva er neste som prisen dobler til $ 40K

Bitcoin ser bare ut til å gå opp i det siste, men til slutt vil det komme tilbake, sier eksperter. (NASA, endret av CoinDesk)

Bitcoins priser nådde heltidshøyder over $ 40 000 mindre enn en måned etter å ha brutt $ 20 000 for første gang. Siden starten på det siste rallyet, tilsynelatende startet i oktober, har verdien økt fire ganger.

Så for både profesjonelle og nybegynnere, eller hvis du vil være kryptovalutaekspert på ditt neste Zoom-selskap, er det naturlig å spørre: Hvorfor øker prisene, og vil Bitcoin Code krasje?

Bitcoin (BTC) ble nettopp oppfunnet for 12 år siden som en ny type elektronisk betalingssystem, bygget på toppen av et Internett-basert datanettverk som ingen enkeltpersoner, selskaper eller myndigheter kunne kontrollere. Virkeligheten er at kryptovalutaens handelshistorie er så kort, med metoder for å verdsette eiendelen fortsatt stort sett uprøvd, at ingen egentlig vet helt sikkert hva den skal være verdt nå, eller i fremtiden.
Abonner på First Mover, vårt daglige nyhetsbrev om markeder.
Ved å registrere deg vil du motta e-post om CoinDesk-produkter, og du godtar vilkårene og personvernreglene våre.

Det har ikke hindret investeringer i digitale eiendeler eller til og med Wall Street-analytikere fra å legge ut prisvarsler fra $ 50 000 til $ 400 000 eller mer.

Basert på CoinDesks rapportering, er det noen viktige årsaker til at bitcoinprisene nylig har økt:

Krav fra institusjonelle kjøpere, mange av dem ser bitcoin som en sikring mot inflasjon. Kryptovalutaen blir sett på som en sikring mot inflasjon fordi det under nettverkets opprinnelige programmering bare 21 millioner bitcoins noen gang kan opprettes; så det er en kontrast til sentralbanker som Federal Reserve som kan bestemme ut fra en komitéstemme for å trykke mer penger. Store kapitalforvaltere, inkludert Tudor Investment og Guggenheim Partners, har kunngjort bitcoin-kjøp eller satset på priser ved bruk av futureskontrakter på den Chicago-baserte CME-børsen. Selv gammeldags Wall Street-firmaer som Morgan Stanley har veid inn med bullish uttalelser. Analytikere for JPMorgan Chase, den største amerikanske banken, spådde nylig en pris på $ 146.000 på lang sikt.

Den amerikanske dollarens nedgang i valutamarkedet. Den amerikanske dollarindeksen, en måling av dollarens verdi mot store verdensvalutaer som euro og japansk yen, gled 6,8% i 2020 og er nede igjen i 2021. Det er nøkkelen for bitcoin, siden kryptovalutaens pris stort sett er denominert i amerikanske dollar. Mulige årsaker til tilbakeslagets tilbakegang inkluderer Federal Reserves trillion dollar pluss utskrift av penger i løpet av det siste året, som er omtrent tre fjerdedeler av hele beløpet som tidligere ble opprettet i den amerikanske sentralbankens 108 år lange historie. Bilder av demonstranter som stormet det amerikanske Capitol onsdag, utbrant sannsynligvis ikke USAs lederrolle på den globale scenen, og nå forutsier mange økonomer at store utgiftsplaner under en demokratisk kontrollert regjering vil føre til nye stimulanseregninger og potensielt store budgetunderskudd. i årene som kommer. Mye av disse ekstra kostnadene kan finansieres gjennom ekstra utskrift av Fed-penger.

Detaljhandel. Mange enkeltpersoner spekulerer i bitcoinpriser, og det blir stadig enklere å kjøpe bitcoin, med store tjenester som PayPal muliggjør kjøp i fjor. Analytikere for det digitale aktiva-firmaet ByteTree bemerket denne uken at blockchain-data ser ut til å vise en høy konsentrasjon av bitcoin-kjøp på $ 600 – det samme beløpet som de amerikanske stimulansjekkene som ble sendt ut i den siste amerikanske coronavirus-nødhjelpspakken.

Alt dette kan ha ført til et enormt møte de siste månedene. Men kan bitcoin-prisene krasje? Selvfølgelig kunne de, sa flere analytikere til CoinDesk.

Kursen på kryptovalutaen er notorisk ustabil, og betydelige og uventede prissvingninger er ikke uvanlige. Nedenfor er et utvalg av kommentarer fra kryptokurrencyanalytikere og andre finanseksperter om hvordan en tilbaketrekning kan se ut, og hva som kan forårsake det.

Bitcoin “har vært og er fortsatt ekstremt volatil,” sa Joe DiPasquale, administrerende direktør, BitBull Capital, et kryptokursfokusert hedgefond. Så sent som mandag, bemerket han, etter at prisene hadde klatret til en ny all-time high, falt de nesten 7000 dollar. „Det som forårsaker dette er at folk kan bruke mye innflytelse, slik at de lett kan bli vasket ut.“ Han ser en korreksjon som mulig, selv om det ser ut til å være mange interesserte kjøpere rundt $ 28.000, slik at nivået kan fungere som en prisstøtte.

Det har ikke vært et eneste år siden 2013 da prisene ikke har falt minst 25% fra et høydepunkt som ble nådd tidligere samme år, sa Gavin Smith, administrerende direktør i det digitale aktivaselskapet Panxora. Han sa at han ikke ville bli overrasket over å se bitcoin-prisene stige til $ 70.000 eller $ 80.000, og heller ikke et tilbakeslag på 40%. På mellomlang sikt er han bullish: „Over en tre-Copyright 2018. All rights reserved.

Veröffentlicht9. Januar 2021 von admin in Kategorie "Bitcoin